Ε.Ε. : Ενίσχυση 10.000€ σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για υπηρεσίες Internet

Το σχέδιο που θα επιτρέψει στις χώρες μέλη της Ε.Ε να επιδοτήσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με το ποσό των 10.000 ευρώ έτσι ώστε αυτές να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα υιοθέτησης των νέων τεχνολογιών, δημοσίευσε η Κομισιόν. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει με τη μορφή των vouchers τα οποία οι μικρομεσαίοι θα ανταλλάσσουν με υπηρεσίες επέκτασης κυρίως στον χώρο του διαδικτύου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ως μείζον το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων προκειμένου αυτές να επεκταθούν στο χώρο του διαδικτύου. Ο λόγος; Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, οι επιχειρήσεις που έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους στο internet, εμφανίζουν έως και 22% ταχύτερο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων, συγκριτικά με τις εταιρείες οι οποίες παραμένουν offline. Στη Γερμανία, παρατηρήθηκε ότι το 93% των μικρομεσαίων με ενεργό παρουσία στο internet, προχώρησαν σε αύξηση του προσωπικού τους τα τελευταία τρία χρόνια, σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις εκτός διαδικτύου οι οποίες έκαναν προσλήψεις μόνο σε ποσοστό 50%.


Πώς θα λειτουργεί το voucher


Οι χώρες μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα πρέπει να σχεδιάσουν το πρόγραμμα. Πάντως, σε γενικές γραμμές, θα προβλέπει ότι στους μικρομεσαίους που θέλουν να επεκταθούν στο internet, θα χορηγείται μια «επιταγή» (voucher) αξίας έως 10.000 ευρώ με αντάλλαγμα:
- Τις υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδας
- Την υιοθέτηση εξελιγμένων μοντέλων που αξιοποιούν το internet στην παραγωγική διαδικασία.

Τις υπηρεσίες, θα μπορούν να τις παρέχουν τόσο ιδιωτικές εταιρείες όσο και πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα. Επίσης, το αν ο μικρομεσαίος θα δικαιούται voucher αξίας 10.000 ευρώ ή λιγότερο, θα εξαρτάται μεταξύ άλλων και από γεωγραφικά κριτήρια.

Print
Συγγραφέας: Νίκος Γκιώνης
0 Σχόλια

Γράψτε ένα σχόλιο

Όνομα:
Email:
Σχόλιο:
CAPTCHA image
Δώστε τον κωδικό που που φαίνεται πιο πάνω, στο παρακάτω κουτί
Υποβολή

Name:
Email:
Subject:
Message:
x